Muzikos festivaliai Lietuvoje: ko tikėtis 2023 metais

12 liepos, 2024 by Komentarų: 0

Lietuvai vis labiau įsitvirtinant kaip kultūros ir meno širdimi Baltijos regione, 2023 metai žada būti išskirtiniai muzikos mėgėjams. Šalyje planuojama daugybė muzikos festivalių, kurie pritrauks tiek vietinius, tiek tarptautinius atlikėjus ir klausytojus. Šiame straipsnyje apžvelgsime svarbiausius muzikos festivalius, kurie vyks Lietuvoje 2023 metais, ir ko iš jų tikėtis.

Kilkim žaibu: festivalis metalo muzikos gerbėjams

Vienas iš laukiamiausių renginių – tai „Kilkim žaibu”, vyksiantis birželio mėnesį. Šis festivalis, vykstantis jau daugiau nei du dešimtmečius, pasižymi ne tik aukšto lygio metalo muzikos atlikėjais, bet ir unikaliu atmosferos kūrimu. Šiemet festivalyje dalyvaus tokios grupės kaip „Marduk”, „Mayhem” ir „Nile”. Be muzikos, festivalyje bus rengiami įvairūs tradiciniai lietuvių kultūros renginiai, amatų mugės ir senovinių kovų demonstracijos.

Granatos Live: populiariosios muzikos šventė

„Granatos Live” – tai vienas didžiausių ir populiariausių muzikos festivalių Lietuvoje, kuris vyks rugpjūčio pradžioje Rumšiškėse. Festivalis garsėja savo įvairiapusiškumu, nes jame dalyvauja garsiausi Lietuvos ir užsienio atlikėjai. Šiais metais planuojama sulaukti tokių žvaigždžių kaip „Imagine Dragons”, „Dua Lipa” ir „The Weeknd”. Festivalis taip pat siūlo įvairias pramogas, nuo sporto varžybų iki meninių dirbtuvių, todėl čia veiklos ras kiekvienas.

Devilstone: alternatyvios muzikos rojus

Liepos viduryje Anykščiuose vyksiantis „Devilstone” yra skirtas alternatyvios muzikos gerbėjams. Šis festivalis garsėja savo drąsia programa ir inovatyviais sprendimais. Šių metų atlikėjų sąraše – tokie vardai kaip „King Gizzard & the Lizard Wizard”, „Electric Wizard” ir „Perturbator”. Be muzikos, festivalyje bus organizuojamos meno instaliacijos, kino peržiūros ir diskusijos su įvairiais kūrėjais.

Pažaislio muzikos festivalis: klasikinės muzikos perlas

Nuo birželio iki rugpjūčio vykstantis „Pažaislio muzikos festivalis” yra tikras klasikinės muzikos perlas. Šis festivalis, rengiamas nuostabioje Pažaislio vienuolyno aplinkoje, pritraukia klasikinės muzikos mėgėjus iš visos Europos. Šiais metais festivalyje pasirodys tokie atlikėjai kaip Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, pianistas Lukas Geniušas ir solistė Asmik Grigorian. Festivalis taip pat rengia įvairius edukacinius renginius, skirtus muzikos profesionalams ir mėgėjams.
Lietuva 2023 metais siūlo platų muzikos festivalių spektrą, kuris patenkins įvairių muzikos žanrų gerbėjus. Nuo metalo ir populiariosios muzikos iki alternatyvios ir klasikinės muzikos – kiekvienas ras ką nors sau. Šie festivaliai ne tik praturtina šalies kultūrinį gyvenimą, bet ir prisideda prie Lietuvos kaip kultūros centro įvaizdžio stiprinimo.